Cavitatie

Wat doet de Cavitatie behandeling?

Cavitatie werkt met geluids- en drukgolven. Deze golven laten het vocht rondom de vetcellen trillen. Hierdoor ontstaan luchtbelletjes in het vocht rondom de vetcellen. Door de druk op de celwand wordt het membraam van de vetcel doorlatend. Omdat de vetcel doorlatend wordt, kan uw lichaam hem gemakkelijk afvoeren. Het overige weefsel blijft onaangetast.

Let op: een Cavitatie behandeling is niet bedoeld voor gewichtsafname, maar om het lichaam te modelleren en te verstevigen.

 

Wat gebeurt er tijdens en na de behandeling?

Een behandeling duurt meestal 40 tot 60 minuten. De huid wordt voorzien van gel of olie. Met de ultrasone behandelkop zal er in verschillende patronen onder lichte druk over het te behandelende gebied bewogen worden. Tijdens de behandeling voelt u een warme gloed in en onder de huid, dit doet geen pijn.

Na de behandeling kan de huid nog een beetje warm aanvoelen en rood zijn. Dit trekt binnen een paar uur weg. Na de behandeling kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken.

Behandelzones:

Cavitatie is geschikt voor het definitief verwijderen van vetcellen en cellulitis op de volgende gebieden:

 • Buik, billen of flanken
 • Bovenbenen of dijen
 • Bovenarmen

Wat moet u zelf doen:

Het proces Cavitatie gebeurt in water. Daarom is het voor een goed resultaat noodzakelijk twee liter water per dag te drinken. U begint daarmee een week voor de eerste behandeling tot een week na de laatste behandeling. Er is alleen goed resultaat haalbaar wanneer het weefsel veel vocht bevat. Ook moet u de eerste dagen na de behandeling zuinig zijn met koolhydraten en er mag geen alcohol worden gedronken. U moet zorgen dat het lichaam het vrijgekomen vet als brandstof gebruikt.  U zorgt er natuurlijk ook voor dat u niet aankomt in gewicht. Dagelijks, maar zeker binnen 6 uur na de behandeling, is sporten of een half uurtje stevig fietsen of wandelen nodig om de losgekomen vetten optimaal af te voeren. 

Een cosmetische behandeling met Cavitatie is voornamelijk bedoeld voor:

 • Vermindering van cellulitis
 • Modelleren van plaatselijke vetkussens
 • Versteviging van lichaamsgedeeltes


RF

Wat doet de RF behandeling?

RF zorgt voor een strakkere huid. Door middel van een radiofrequente straling die doordringt in de huid ontstaat een lokale verwarming van het weefsel en het onderhuidse vet. Het lichaam gaat hierdoor het vet afbreken en afvoeren via de natuurlijke weg. Dit komt de doorbloeding ten goede. Als gevolg van de behandeling wordt nieuw collageen gevormd wat de huid strakker kan maken en littekens kan doen afnemen.

Collageenvorming door fibroblasten neemt bij warmte toe. Deze toename van collageen zorgt voor een betere elasticiteit van de huid.

Door de verbeterde doorbloeding na de behandeling worden afvalstoffen beter afgevoerd, voedingsstoffen en zuurstof zijn hierdoor beter beschikbaar. Dit remt de enzymen af die collageen afbreken en weefselverslapping veroorzaken. 

Voor het verminderen van cellulitis, slappe bovenarmen, rimpels en littekens is de RF techniek een uitstekende behandelmethode.

Wat gebeurt er tijdens en na de behandeling?

Een behandeling duurt meestal 60 minuten. De huid wordt voorzien van gel of olie. Met de ultrasone behandelkop zal er in verschillende patronen onder lichte druk over het te behandelende gebied bewogen worden. Tijdens de behandeling voelt u een warme gloed in en onder de huid, dit doet geen pijn. 

Na de behandeling kan de huid nog een beetje warm aanvoelen en rood zijn. Dit trekt binnen een paar uur weg. Na de behandeling kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken.

Wat is het resultaat van de behandeling?

Direct na de behandeling kan er al een zichtbaar resultaat zijn. Echter zal het effect pas na een periode van 2 tot 4 maanden definitief zijn aangezien de behandeling nog lange tijd doorwerkt. De huid blijft zich gedurende deze periode herstellen.

Behandelzones:

De zichtbare resultaten kunnen een strakkere huid en/of onderhuidse vetafname zijn op de:

 • Buik, billen of flanken
 • Bovenbenen of dijen
 • Bovenarmen

Een cosmetische behandeling met RF is voornamelijk bedoeld voor:

 • Vermindering van cellulitis
 • Versteviging van lichaamsgedeeltes
 • Vervagen van rimpels en littekens