Microdermabrasie

 

Wat is microdermabrasie of Skin Peeler ?

Microdermabrasie is op het ogenblik de meest populaire techniek voor huidverjonging. Dit vanwege haar eenvoud en effectiviteit. In tegenstelling tot bepaalde chemische peelings en laserbehandelingen vereist microdermabrasie geen narcose, plaatselijke injecties of verdoving. Ook donkere en zwarte huiden kunnen met microdermabrasie worden behandeld.

Waarvoor wordt de Skin Peeler toegepast ?

  • Bij vermoeide en matte huid
  • Bij verstopte poriën; onzuivere huid
  • Bij oppervlakkige ouderdomsvlekken; vlekkerige huid (hyperpigmentatie vervaagt)
  • Fijne lijntjes en rimpeltjes; bij verouderde huid met oppervlakkige rimpelvorming (fijne rimpels vervagen)
  • Bij acné en acnélittekentjes (huid wordt gladder)
  • Voor vermindering van littekenweefsel (littekenhuid vervaagt)
  • Voor het behandelen van een rokershuid
  • Bij futloze, droge en ruwe huid
  • Bij door de zon beschadigde huid

Hoe werkt de Skin Peeler ?

Via een gesteriliseerd mondstuk slijpt een electronisch geregelde stroom van microkristallen de huid op de gewenste plaatsen af. Tegelijk worden de gebruikte kristallen en de loskomende huidcellen afgezogen en opgevangen in een reservoir van het behandelingsapparaat. De mate van afschuring van het te behandelen lichaamsdeel is regelbaar en afhankelijk van de plaats van het huidoppervlak. Tijdens en na de behandeling wordt de huid gestimuleerd nieuwe cellen aan te maken. De productie van collageen en elastine wordt verhoogd en resulteert in een gladde en frisse huid.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig ?

De 'Skin Peeler' kan als éénmalige verzorging of als onderdeel van een gelaatsverzorging toegepast worden. Om bij 'probleemhuiden' resultaat te boeken is een wekelijkse behandeling nodig (afhankelijk van het huidtype). Het aantal behandelingen varieert dan tussen de 3 en de 6.

Is de behandeling pijnloos en veilig ?

De microdermabrasie is een zachte en pijnloze peeling die de collageenproductie stimuleert waardoor nieuwe huidcellen ontstaan die de buitenste huidlaag zachter, gladder en jonger maken. Na afloop van de behandeling mag direct make-up opgebracht worden, er is geen nabehandeling vereist.

 Behandelplan 

Tijdens het intakegesprek en uitgebreide huiddiagnose, wordt een behandelplan op maat opgesteld met de bijbehorende producten voor thuisgebruik. Het aantal behandelingen hangt samen met de indicatie en is dus persoonlijk. Gemiddeld zijn er voor een goed resultaat 3 tot 6 behandelingen nodig met een tussenpoos van gemiddeld 7 tot 14 dagen.

Terug naar boven